• Hem
  • Nominera kongre...
artikel

Nominera kongressombud

Den 4-6 februari i Stockholm håller Vänsterpartiet sin valkongress. Kongressen är partiets högsta beslutande organ som består av 225 valda ombud som representerar våra partiföreningar över hela landet. På plats finns också partistyrelsen, valberedningen, revisorer och programkommission. Valårskongressen kommer diskutera och besluta om förslaget till valplattform. Vi kommer också att välja partiledare och partistyrelse som ska leda oss i valrörelsen.
Jönköpings län har fyra ombud denna gång. Vår sista nomineringsdag för kongressombud är 11 oktober. Såväl partiföreningar som enskilda medlemmar skickar sina nomineringar till E-post: [email protected]
Det går bra både att nominera sig själv och att nominera andra kamrater. När du nominerar andra, ange gärna om de är tillfrågade eller inte. Nominera ombud och ombudsersättare var för sig då de väljs på olika valsedlar.
Andra viktiga datum:
4/11 Sista dag för inlämning av motioner på valplattformen till kongressen och sista dag för förhandsnominering av partistyrelse mm till den centrala valberedningen.
1/11-15/11 Första valomgången av kongressombud i vårt län via pappersvalsedlar som skickas ut till alla medlemmar med svarspost.
28/11-13/12 Andra valomgången av kongressombud (endast vid behov)
Läs mer på länken nedan.

Dela den här sidan:

Kopiera länk