Dags att ta personalens upplevelser och kritik på allvar

 Lyssna istället för att föreläsa om styrdokument

 

  • Tidigare i år hade vi en intensiv debatt om arbetsvillkoren för personalen och patientsäkerheten inom psykiatrin i Värnamo. Jag reagerade mycket starkt på det sätt som debatten fördes från regionledningens sida.
  • Synpunkter från personalen inte bemöttes på ett respektfullt sätt i flera fall , utan med svävande citat från olika styrdokument. Det är respektlöst och jag hoppas verkligen att vi slipper se det igen. 

 

Vem är du Bengt-Ove?

  • Jag är 74 år, född och uppvuxen i Villstad utanför Smålandsstenar, men har bott en ganska stor del av mitt liv i Norr- och Västerbotten.  Är pensionerad socionom och har tidigare bland annat arbetat i cirka 12 år som skolkurator och socialsekreterare i Värnamo kommun. 

 

Vad brinner du för i ditt förtroendeuppdrag?

  • Jag känner en mycket stark oro över de privata vinstintressenas växande inflytande över sjukvården i Sverige och den ökande ojämlikhet inom vården som blivit följden av detta. Vi måste med all kraft kämpa emot detta. Privata bolag profiterar idag på de långa köerna inom bland annat barn-och ungdomspsykiatrin. Detta riskerar att på sikt rasera den offentligt drivna vården.
  • Vad gäller min roll som regionpolitiker brinner jag framför allt för att utveckla psykiatrin och beroendevården samt att hitta nya former för patient-och brukarinflytande. Jag ser även stora behov av utökade resurser och förbättrad samverkan med kommunerna inom vård och rehabilitering för barn och ungdomar.
  • Därför har jag tillsammans med en ledamot från ett annat parti skrivit en motion om förbättrat stöd av logoped till barn med språkstörning. Det är en stor grupp som inte uppmärksammats tillräckligt.  Resurserna är mycket ojämnt fördelade i länet och väntetiderna för utredning är ofta orimligt långa. 
  • En annan sak som jag brinner för, är ökad användning av kultur inom hälso- och sjukvården. Ett exempel är musikterapi, som idag tillämpas bara fläckvis i landet trots att den finns upptagen i nationella riktlinjer inom psykiatrin.

Dela den här sidan:

Kopiera länk