Landsting

Fult angrepp på Vänsterpartiet i Landstinget

Vi saxar från P4 Jönköping. Ett skandalöst och maktfullkomligt uttalande av Landstingsstyrelsens ordförande.
____________________________________________________________________

Kritiken växer mot Håkan Jansson

Publicerat: onsdag 20 mars kl 16:29,
Håkan Jansson
Håkan Jansson. Foto Dan Segerson/Sveriges Radio.

 

Kritiken växer nu mot landstingsstyrelsens ordförande, moderaten Håkan Jansson, och hans uttalande till P4 Jönköping i morse. Han menade att  vänsterpartisten Inga Jonassons många motioner kostar mycket pengar.

Kritiken växer nu mot landstingsstyrelsens ordförande, moderaten Håkan Jansson, och hans uttalande i P4 Jönköping i morse att vänsterpartisten Inga Jonassons många motioner kostar mycket pengar. Oppositionsrådet och socialdemokraten Anci Magnusson är en som har reagerat. Håkan Jansson, moderat landstingsordförande. Reporter: Peter Jernberg. Onsdag 20 mars 2013 kl 16:39 (Nyheter P4 Jönköping)
Statsvetare: ”Problematiskt i en demokrati” Statvetaren Anders Hellström om Jansson (5:33) Kritiken växer nu mot landstingsstyrelsens ordförande, moderaten Håkan Jansson, och hans uttalande i P4 Jönköping i morse att vänsterpartisten Inga Jonassons många motioner kostar mycket pengar. Anders Hellström, från Huskvarna från början, är statsvetare på Malmö högskola. Reporter: Karin Selldén. Onsdag 20 mars 2013 kl 16:39 (Nyheter P4 Jönköping)

Vi berättade tidigare i dag att nästan hälften av de motioner som lagts i landstingsfullmäktige sedan 2006 har kommit från vänsterpartisten Inga Jonasson. Något som landstingets högste politiker, moderaten Håkan Jansson inte tyckte om.

– Hon skulle vakta sin tunga, sa han.

Men nu kommer kritiken mot Jansson från flera olika håll.

– När jag hörde det kunde jag konstatera att jag hade aldrig uttryckt mig på det sättet. Jag är skitbesviken. Håkan Jansson behöver förklara för oss andra vad det är han menar, säger socialdemokraten Anci Magnusson.

Janssons uttalande blir nu också en fråga för vänsterpartiets distriktsstyrelse där ordförande Mikael Kallin reagerat på uttalandet.

– Detta får vi givetvis diskutera i styrelsen, jag tycker inte att han har rätt att gå in med pekpinnar och försöka styra oss. Det var mycket upprörande jag ser mycket allvarligt på det här, säger Kallin.

 

Kopiera länk