Vi har äntligen lyckats komma fram till hur Fredrik Reinfeldt lyckats trixa fram 300 000 fler sysselsatta sedan han tog över som statsminister. Svaret, och hemligheten, ligger i att han inte räknat sedan han tog över som statsminister.

För att få fram sina 300 000 fler sysselsatta har Fredrik Reinfeldt räknat från mars 2006 till mars 2011 då antalet sysselsatta under denna period ökade från 4 326 100 personer till 4 643 200 personer.

Nu kanske den uppmärksamme noterar att i mars 2006 var det fortfarande ungefär ett halvår kvar tills Fredrik Reinfeldt skulle vinna valet, och nio månader tills hans ekonomiska politik trädde i kraft. Så det här är ett väldigt klurigt siffertrixande eftersom det gör att Reinfeldt kan räkna med den ökning av sysselsättningen på ungefär 100 000 personer som skedde under 2006, det vill säga innan Reinfeldt tog makten.

För mellan mars 2006 och mars 2007 ökar nämligen sysselsättningen med 92 400 personer. Den jobbpolitik som Reinfeldt 2006 tyckte var så dålig att den krävde regeringsskifte är nu något han vill ta äran för. Det säger något.

Hade Reinfeldt varit lite mer ärlig hade han givetvis räknat just från mars 2007 och kommit fram till en ökning av sysselsättningen med 210 000 personer, det vill säga samma antal som regeringen redovisade i vårbudgeten. Men uppenbarligen kunde inte Reinfeldt hålla sig från att trixa lite med siffrorna.

Lärdomen är som alltid att inte lita på siffror och statistik som vår statsminister presenterar, eftersom man vid det här laget mer eller mindre kan utgå ifrån att han hittat något nytt kreativt sätt att förvränga dem för att få sig själv att framstå i bättre dager.

Skrivet av Viktor Tullgren (http://www.alliansfrittsverige.nu/2012/05/reinfeldt-300-000-nya-jobb-sa-hittade.html)

Viktigt att uppmärksamma är:

Reinfeldt fastnade sedan mycket riktigt i Aftonbladets faktakoll.