Pressmeddelanden

Förslag till ny partiledare

 

 

 

 

Valberedningen föreslår Jonas Sjöstedt till ny partiledare för Vänsterpartiet. En karismatisk och påläst vinnare, säger Elise Norberg.

Jonas Sjöstedt, 46 år, har en lång och gedigen erfarenhet. Han har tidigare varit EU-parlamentariker och suttit i partistyrelsen. Nu är han riksdagsledamot, och ledamot i riksdagens EU-nämnd. Han är även suppleant i utrikesutskottet och trafikutskottet.

– Jonas Sjöstedt är karismatisk och påläst. Vi tror att han är den som är bäst lämpad att leda Vänsterpartiet till valframgångar och ökat politiskt inflytande, säger valberedningens sammankallande, Elise Norberg Pilhem.

Jonas Sjöstedt är den av de fyra kandidaterna som mottagit flest nomineringar till partiledare. Enligt valberedningen tyder det på brett stöd i partiet, något som behövs för ett framgångsrikt arbete.

– Jonas är populär. Han åtnjuter stort stöd i partiet, men vi tror att han även har ett högt förtroende bland människor i allmänhet. Vi är övertygade om att han kan öka stödet för Vänsterpartiet hos fler, säger Elise Norberg Pilhem.

– – – – –

Namn: Tor Jonas Sjöstedt

Född: 25 december 1964 (46 år)

Familj: gift, tre barn

Nuvarande uppdrag: riksdagsledamot, ledamot i EU-nämnden, suppleant i trafikutskottet, suppleant i utrikesutskottet

Tidigare: Medlem i Vänsterpartiet sedan 1983. Metallarbetare. Suttit i EU-parlamentet och i partistyrelsen. Har även varit aktiv i facket, miljörörelsen och EU-motståndet.

Han är även författare till flera böcker.

Kopiera länk