Riksdag

Förbjud vräkning av barn!

Stockholms Stadsmission presenterar en ny undersökning som visar att 1900 barn vräkts i 55 kommuner runt om i landet sedan 2007. Detta trots att regeringen för fyra år sedan lovade att inga barn ska vräkas.

– Att nästan 2000 barn har vräkts från sina hem sedan 2007 är oacceptabelt och visar att regeringens nollvision inte räcker. Det är dags för en lagstiftning som gör det förbjudet att vräka barn, säger Amneh Kakabaveh, bostadspolitisk talesperson för (V)

– Barn skall inte behöva vara med om den traumatiska upplevelsen att mista sitt hem. De skall inte heller behöva bo på tillfälliga boenden, hotell eller vandrarhem långt bort från sin trygghet, kompisar, förskola och skola. Det är dags för barnminister Maria Larsson att agera, avslutar Eva Olofsson socialpolitisk talesperson för (V).

Det är sorgligt att regeringen inte gör mer åt problemet som dem ändå har lovat sina väljare, vänsterpartiet står upp för dem som har det svårast i samhället.

För mer information kontakta:
Amineh Kakabaveh: 076-130 12 36
Eva Olofsson: 070-317 10 27

Kopiera länk