Debatt och insändare

M avvisar lag om partibidrag

Det verkar som att frågan om Partibidrag inte blir den lättaste nöten att knäcka, det befarar SvD. Vi kunde höra tidigare i år hur Moderaternas partisekreterare bjöd in till en överenskommelse om hur vida man ska behöva redovisa sina partibidrag eller inte – men nu befarar SvD att Moderaternas partistyrelse är på en helt annan linje.

Idag är det endast Moderaterna och Kristdemokraterna som inte redovisar sina partibidrag – med denna menas att dem behöver inte skriva ut vart dem fått pengar ifrån, bara att dem har fått de.

Vänsterpartiet är positiva till en lagstiftning om att man blir tvungen att redovisa vart man fått pengarna ifrån – vi har ingenting att dölja men det verkar ju Moderaterna och Kristdemokraterna ha – eller?

Kopiera länk