Debatt och insändare

Regeringens jobbskatteavdrag är ett hån mot dem sjuka och arbetslösa.

Idag (12/4) kan vi läsa om att regeringen vill återigen köra med ett nytt jobbskatteavdrag, det femte i ordningen om man ska vara noga.

Vänsterpartiet ställer sig kritiska till detta sätt att kasta bort skattepengar som kunde behövts till så mycket annat än att sänka löner, skapa orättvisor och är otroligt ovisionärt,

Orättvisorna skapas genom att de flesta av jobbskatteavdragen tillfaller till största dels män, höginkomsttagare och gör så att dem som är sjuka samt arbetslösa får betala mer i skatt än den som jobbar, det tycker inte vi är rättvisa.

Att det är ovisionärt är bara förnamnet, regeringen har ingen vision alls om hur samhället ska bli under deras ledning, utan dem har tagit på sig den något gråa, tråkiga och sega förvaltningskostymen som innebär att bara hålla Sverige flytande utan att egentligen tycka eller ändra något.

Vi har flera gånger ifrågasatt jobbskattavdraget i riksdagen, dock då alliansen slår sig för bröstet och driver igenom denna orättvisa politik, nej kära invånare, Vänsterpartiet tror på Sverige – vi behöver en visionär regering som vill något med Sverige.

Vänsterpartiet har en vision om ett bättre samhälle, där vi använder skattepengarna till att satsa på våra invånare, där vi jobbar mot orättvisorna och vågar vara visionära i våra motioner, tankesätt och handlingsätt.

Vänsterpartiet säger nej till fler skatteavdrag, vi vill att det ska vara en solidarisk, grön och visionär politik som förs i Sverige, för det är vi värda.

 

Kopiera länk