Debatt och insändare

För ökad tolerans och mångfald!

För några månader sedan så blev det 2011, vi minns 2010 speciellt pågrund av det stundande valet där politikerna sprang runt och bad er väljare ”Rösta på oss!”.

Det som har hänt sedan världen uppkom är något som kallas evolution, det brukar kännetecknas som utveckling och förändring.

Igår (24/3) kunde vi läsa i tidningen om ett homopar som nekas rätten till att bli ett familjehem, pågrund av deras sexuella läggning – detta känns inte som 2000-talet för mig.

Vi ställer oss starkt kritiska till att man nekas rätten pågrund av vem man älskar eller inte, blir man mindre bra förälder bara för personerna i fråga är av samma kön? Jag skulle i alla fall hellre haft två (2) pappor än inga föräldrar alls, men det kanske bara är jag.

Jag är uppvuxen med två föräldrar som är skilda, som i sin tur skaffat nya, ska då min mamma som gifte om sig först nekas rätten till mig bara för att jag då får, rent teoretiskt, en till pappa? Nej Sverige, det verkar för mig obegripligt.

Vänsterpartiet tror på ett öppet samhälle där alla oavsett hudfärg, religiös åskådning, etnicitet eller sexuell läggning har samma rättigheter och skyldigheter. Vi tror på ett samhälle där alla är välkomna, där alla får vara med och där alla känner sig delaktiga.

Det som hände i Jönköping är beklagligt och jag hoppas innerligt att DO kollar upp vad som sagts i utlåtanden och inte – för mig är det främmande att på 2000-talet läsa artiklar som dessa, det är inte det Sverige jag vill ha

 

Tom Edoff

Ersättare i Vänsterpartiets distriktsstyrelse med ansvar för HBTQ-frågor.

 

 

Kopiera länk