Uncategorized

Alice Åström avgår som vice partiledare

Alice Åström lämnar sin post som Vänsterpartiets vice partiordförande. Det meddelade hon under dagens partistyrelsemöte.

– Efter 16 år inom rikspolitiken är det dags för mig att gå vidare och ägna mig åt andra saker. När jag nu har beslutat mig för det vill jag lämna över min plats till någon som kan ta över posten som vice partiordförande så snart som möjligt, säger Alice Åström (V).

– Just nu tänker jag ägna mig åt mitt fjärde barnbarn, som är på väg, och en liten hundvalp, som jag snart ska hämta. Men jag för avsikt att fortsätta mitt arbete med kriminalpolitik och rättsfrågor. Det är det jag brinner för, säger Alice Åström.

Alice Åström var riksdagsledamot för Vänsterpartiet mellan 1994 och 2010. Efter kongressen 2006 valdes Alice som vice partiordförande. Under sin tid i politiken har hon gjort sig känd för sitt engagemang i integritetsfrågor och kriminalpolitik. Hon har suttit i Kriminalvårdsverkets styrelse och är fortfarande en del av Advokatsamfundets disciplinnämnd. Hon har öppet berättat om ett förflutet som narkotikamissbrukare.

För Jönköpings läns distriktsorganisation innebär givetvis detta en stor förlust. Att Alice väljer att lämna sina uppdrag i partistyrelsen innebär att vi förlorar en viktig kontakt med partitoppen där hon varit en viktig länk. Trots detta har vi full förståelse och respekt för beslutet och hoppas att vi får möjlighet att ta del av Alice stora kunskaper och erfarenhet på hemmaplan.

Kopiera länk