Landsting

Sluta med övergreppen!

Över hela landet pågår det, i landstingens regi, övergrepp mot små pojkar. Medvetet bryter man mot FNs barnkonvention. Nu har Barnläkarföreningen fått nog och kräver att religiöst motiverad omskärelse av pojkar upphör.

 Över hela landet pågår det, i landstingens regi, övergrepp mot små pojkar. Medvetet bryter man mot FNs barnkonvention. Nu har Barnläkarföreningen fått nog och kräver att religiöst motiverad omskärelse av pojkar upphör. Jag delar deras upprördhet. Omskärelse av omyndiga barn är en styggelse.

När jag häromåret tog upp frågan i landstinget i Jönköpings län möttes jag inte av någon förståelse. Det är meningen att landstingsläkare även i vårt landsting, om föräldrarna så vill, ska skära bort förhuden på pojkarnas könsorgan. Detta övergrepp försvaras av de flesta med att det är en kulturtradition inom vissa regligioner och att vi därför måste acceptera det även i vårt land. Jag håller inte med. Ett övergrepp är ett övergrepp.
När det gäller hundar är det inte längre tillåtet att klippa av svansen på dem. Det anses vara djurplågeri. Små mänskliga bebisar kan vi däremot ge oss på med kniven och avlägsna kroppsdelar. Det är motbjudande. Jag accepterar omskärelse. För mig får det vara motiverat av vilket skäl som helst. Men beslutet om omskärelse ska tas av en myndig person själv. Men hur många personer över 18 år skulle göra det?

Sluta med övergreppen på försvarslösa små barn!

Svante Olson, landstingsledamot
Vänsterpartiet, Värnamo

Kopiera länk